Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2013

Αναπληρωτής Υπ.Εσ.: Δεν αρκεί μόνο να γεννηθεί κάποιος στη χώρα για να αποκτήσει την Ιθαγένεια

imagesCAXPX28P«Θεωρώ ότι το καλύτερο ουσιαστικό κριτήριο, που δεν σηκώνει αντίρρηση, είναι η παιδεία. Μόνο η γέννηση δεν μπορεί να προσδώσει την ιθαγένεια», υπογράμμισε σήμερα σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι ο νέος νόμος για την ιθαγένεια καταρτίζεται και προσαρμόζεται σύμφωνα με τα κριτήρια και τις παρατηρήσεις που περιέχονται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Εν τω μεταξύ με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», με θέμα την Ιθαγένεια και την προσφάτως εκδοθείσα σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών . Χαράλαμπος Αθανασίου προχώρησε σε μια επιπλέον δήλωση:

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και στα κράτη δικαίου τη συνταγματικότητα των νόμων ελέγχουν μόνο τα Δικαστήρια και όχι οι εμπνευστές και υποστηρικτές αντισυνταγματικών νόμων. Συνεπώς η Διοίκηση και όλοι οι πολίτες οφείλουν, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να συμμορφώνονται προς τις δικαστικές αποφάσεις».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή αναφέρθηκε στο θέμα της απόφασης του ΣτΕ  και έκλεισε το ζήτημα της αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από τους μετανάστες που ψήφισαν.

«Ο αριθμός των μεταναστών που ψήφισαν δεν ήταν ικανός να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τη απόφαση του ΣτΕ και να εναρμονίσουμε την κείμενη νομοθεσία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…