Άρθρο Localit 22 Ιουλίου, 2021

Ανακοπή της εξόδου του προσωπικού των δήμων λόγω κινητικότητας ζητά ο δήμαρχος Κιλκίς

Την  ανησυχία του για τη διαρροή των ανθρώπινων πόρων της Αυτοδιοίκησης και τις αρνητικές της προεκτάσεις στο σύστημα λειτουργίας των δήμων και στην εξυπηρέτηση του πολίτη εξαιτίας της κινητικότητας εκφράζει ο δήμαρχος Κιλκίς  και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Δ. Κυριακίδης  και ζητά την κινητοποίηση της ΠΕΔ στο κρίσιμο ζήτημα της στελεχιακής αποδυνάμωσης των δήμων με επιστολή του που κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της ΠΕΔ Ιγνάτιο Καϊτετζίδη και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κυριακίδης τονίζει ότι στελεχιακή αποδυνάμωση που διευκολύνεται από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας έρχεται σε μια περίοδο όπου οι αρμοδιότητές τους είναι αυξημένες με μηδενική αντιστοίχιση σε νέες προσλήψεις.

Προτείνει δε, εκτός από την πάγια θέση της ΚΕΔΕ για την κινητικότητα την εξαίρεση της συμμετοχής του προσωπικού των δήμων στους κύκλους της κινητικότητας, που αφορούν την κάλυψη θέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα έδρας δήμου.

Η επιστολή – πρόταση του δημάρχου Κιλκίς και επιστολή του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, η οποία είχε αναφορά στο νέο νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, τέθηκαν ως θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

  • Να πραγματοποιηθεί παράσταση κλιμακίου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με αίτημα οι μετακινήσεις των υπαλλήλων  από δήμο σε Περιφερειακή Ενότητα να γίνονται με σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.
  • Να εξαιρεθούν από τη συμμετοχή τους στους κύκλους της Κινητικότητας οι υπάλληλοι που εργάζονται στα ΚΕΠ.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιματιζόμενες αίθουσες για τον καύσωνα στο Δήμο Περιστερίου

Κλιματιζόμενες αίθουσες, διαθέτει ο Δήμος Περιστερίου για την προστασία της υγείας των δημοτών και ιδιαίτερα των…

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Διονύσου: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες- Πού μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους πολίτες ότι χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλων…

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω ανακοινώνει, πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα παραμείνουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Πνευματικού…