Άρθρο Localit 01 Σεπτεμβρίου, 2015

Ανακαλούνται οι κανονικές άδειες στο δημόσιο λόγω εκλογών

εκλογική αποζημίωσηΣτην ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με απόφαση του νέου υπουργού Α. Μανιτάκη.

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο που εκδόθηκε επισημαίνεται ότι ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ανακαλούνται οι κανονικές άδειες σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στο διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των εκλογών έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Οι άδειες που τυχόν θα έχουν χορηγηθεί έως και την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών ανακαλούνται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιας αρχής και όσοι έχουν αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο «ύστερα από τα ανωτέρω, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα: α) να μη χορηγούνται κανονικές άδειες στους υπαλλήλους των υπηρεσιών σας και β) να επιστρέψουν αμέσως στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που θα βρίσκονται σε κανονική άδεια. Σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης, μπορεί να χορηγηθεί άδεια απουσίας σε δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς γενικά, ύστερα από προηγούμενη έγκριση του αρμόδιου Υπουργού ή εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…