Άρθρο Localit 28 Φεβρουαρίου, 2015

Αναδάσωση από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών στα Πεύκα

δενδροφύτευση 1Μετά το Σέιχ Σου ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στη δεύτερη για φέτος προγραμματισμένη μεγάλη εξόρμηση αναδάσωσης, αυτή τη φορά στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων.

Το ραντεβού έχει δοθεί για αύριο  Κυριακή 1 Μαρτίου, στην περιοχή των  Κοιμητηρίων, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ειδικότερα, σε έκταση 300 στρεμμάτων θα φυτευτούν 6.000 πλατύφυλλα και κωνοφόρα δένδρα.

Ως σημείο συνάντησης ορίστηκε ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, από όπου λεωφορείο θα μεταφέρει τους πολίτες στο χώρο της αναδάσωσης, σε απόσταση 1.500 μέτρων.

Και αυτή η εκστρατεία οργανώνεται από το Γραφείο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που προσφέρει και τα δενδρύλλια.

Στους εθελοντές θα δοθούν τσάπες και φτυάρια και ειδικοί επιστήμονες θα δίνουν οδηγίες για το σωστό τρόπο φύτευσης, ενώ τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Διασωστικής Ομάδας Αγίου Παύλου θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την παροχή πρώτων βοηθειών ή την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη αναδάσωση που πραγματοποίησε μόλις πριν από λίγες ημέρες (15.2) ο δήμος στη θέση «Λυόμενο» στον Κέδρηνο Λόφο του Σέιχ Σου, σε μια έκταση 150 στρεμμάτων καμένης γης από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1997, περισσότεροι από 500 εθελοντές, στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα, φύτεψαν 10.000 δενδρύλλια.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενίσχυση συνεργασίας δήμου Τρικκαίων και Αστυνομίας για την αντιμετώπιση βίας κατά των γυναικών

Η  αντιμετώπιση του φαινομένου βίας κατά των γυναικών σε τοπικό επίπεδο ήταν το αντικείμενο συνάντησης …

Με μια ματιά 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης στο δήμο Ναυπλιέων

Πάνω από 500 μαθητές – μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Ναυπλίου συμμετείχαν την Τετάρτη 25 Μαΐου,…

Με μια ματιά 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Μεγάλη δράση καθαρισμού στη λίμνη και την παραλίμνια ζώνη

Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις καθαρισμού της Λίμνης Παμβώτιδας διοργανώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου στις…