Άρθρο Localit 29 Αυγούστου, 2018

Άμεση λύση του ΥΠΕΣ για τα υπέρογκα χρέη δήμων προς την ΕΥΔΑΠ

Τη διαδικασία επιχορήγησης των δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες έως τις 19 Ιουλίου 2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, καθώς και για την εξόφληση χρεών δήμων προς την ΕΥΔΑΠ κι για τα οποία η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων, επίσης έως 19 Ιουλίου, καθορίζει απόφαση του τέως υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Με το παρόν πρόγραμμα επιχορήγησης διευκολύνονται δήμοι  και δημοτικές επιχειρήσεις, για την αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος, που τους απασχολεί επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση τα αιτήματα επιχορήγησης αποστέλλονται στο υπουργείο Εσωτερικών ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά (σε μορφή excel και word) στην ηλεκτρονική διεύθυνση d.mpitouni@ypes.gr έως και την 30η Νοεμβρίου 2018. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης του αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, οι εκκρεμείς, στο υπουργείο Εσωτερικών, αιτήσεις δήμων που αφορούν στην επιχορήγηση προς εξόφληση υποχρεώσεών τους από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, εξετάζονται στο πλαίσιο της παρούσας απόφασης. Για τον σκοπό αυτό, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών μπορεί να ζητά συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Το πρόγραμμα επιχορήγησης ολοκληρώνεται την 30η Απριλίου 2019. Τυχόν υπόλοιπα της επιχορήγησης που δεν θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, προστίθενται στους προς απόδοση Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Υπουργική Απόφαση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…