Άρθρο Localit 25 Αυγούστου, 2023

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο φωτιά στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Φωτιά ξέσπασε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής  λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Πέμπτης (24/8). Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 20.35, ωστόσο τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

«Παρατηρήθηκε κινητικότητα από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο, βρέθηκαν να περιφέρονται μέσα στο χώρο, ο οποίος ήταν περιφραγμένος και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά. Αυτό είναι το παράδοξο στην υπόθεση, όπως με ενημέρωσαν ο δήμαρχος Καισαριανής, συνεργάτες μου στον ΣΠΑΥ, αλλά και άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού -ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Όπως πρόσθεσε, υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό, ενώ εθελοντικές ομάδες του ΣΠΑΥ, των δήμων της Καισαριανής και του Βύρωνα αλλά και η πυροσβεστική, έσπευσαν στο σημείο για να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Σύμφωνα με τον δήμαρχο που με ενημέρωσε ως πρόεδρο του ΣΠΑΥ, είναι καθαρά εμπρησμός από άτομα που βρέθηκαν στο χώρο τον περιφραγμένο. Αυτοί εθεάθησαν από μάρτυρες να πηδάνε και να φεύγουν, και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά. Υπήρξαν μάρτυρες που τους είδαν και ενημέρωσαν τον δήμαρχο Καισαριανής. Ο χώρος παραβιάστηκε για να μπουν μέσα, είναι στο Σκοπευτήριο δίπλα, σε σημείο πολύ επικίνδυνο, που αν δεν το θέσεις υπό έλεγχο, μπορεί να πάρει φωτιά η πλευρά αυτή του Υμηττού», υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντάτος.

«Εμείς θα περιπολούμε κι αυτό το βράδυ. Πάνω από 300 εθελοντές είναι αυτή τη στιγμή μέσα στον Υμηττό, σε όλα τα φυλάκια, σε όλους τους δήμους, με τα οχήματα του ΣΠΑΥ, τις υδροφόρες μας, ο κόσμος μπορεί να δει τις σειρήνες μας μέσα στο βουνό που περιπολούμε τις βραδινές ώρες. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωνσταντάτος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε διαβούλευση έως τις 31 Ιουλίου το Σ.Α.Π. του Δήμου Νέας Σμύρνης

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης βάσει του Ν. 4819/2021 με χρηματοδότηση από…