Άρθρο Localit 11 Οκτωβρίου, 2022

Αλεξανδρούπολη: Βλέπω την πόλη μου με μια ακτίνα ποδηλάτου!

Μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα διοργανώνουν στην Αλεξανδρούπολη, την ερχόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 11:00, ο  Ερευνητικός Μορφωτικός Οργανισμός Θράκης Γεννήματα και η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ), με κοινό στόχο την ανάπτυξη της κουλτούρας του ποδηλάτου, την τουριστική προβολή, την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης αλλά κυρίως τη γνωριμία με την πόλη, μέσα από μια ξεχωριστή διαδρομή.

«Με μια ακτίνα ποδηλάτου βλέπουμε την Πόλη μας, παρατηρούμε και μαθαίνουμε για τα ιστορικά κτήρια μπροστά από τα οποία περνάει ο ποδηλατόδρομος», περιγράφουν χαρακτηριστικά.

Αφετηρία της ποδηλατοβόλτας  θα είναι το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης όπου θα γίνει ενημέρωση για τους σκοπούς της δράσης και θα δοθούν χάρτες της διαδρομής.

Σε κάθε κτήριο θα υπάρχει πινακίδα με QR Code με πληροφορίες για το κτήριο, οι οποίες θα εμπλουτίζονται με την αφήγηση φυσικών προσώπων εθελοντών.

Ο τερματισμός της εκδήλωσης θα γίνει στο αμφιθέατρο της μικρής πλατείας του Αγίου Εύπλου όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια θα δοθούν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα σε όλους ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση δώρων σχετικά με το ποδήλατο.

*Το «Θράκης Γεννήματα» είναι ένας Ερευνητικός και Μορφωτικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στη διατήρηση της πλούσιας κληρονομιάς, την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και των σπάνιων φυσικών, ιστορικών μνημείων και πόρων της κάθε περιοχής. Στόχος του είναι να δημιουργεί συνέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις που υποστηρίζουν το κοινό όραμά μας για έναν καλύτερο κόσμο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομές 08 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφιερωμένο στη Νίσυρο του περασμένου αιώνα το ημερολόγιο του Δήμου για το 2024

Τη Νίσυρο των δεκαετιών του 1920 και 1930, αποτυπώνει το ημερολόγιο του Δήμου για το…

Διαδρομές 23 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καστοριά. Δεν τη χορταίνεις!-Νέο προωθητικό βίντεο του Δήμου Καστοριάς

Σε ένα ταξίδι γεύσεων και απαράμιλλης ομορφιάς, προσκαλεί το νέο προωθητικό βίντεο του Δήμου Καστοριάς.…

Διαδρομές 05 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά»-Στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίου

Το δέκατο τέταρτο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει…