Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2023

Αλεξανδρούπολη: Συμμετοχή Δήμου στο έργο DIGI-INCLUSION για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού

Στο έργο DIGI-INCLUSION  του προγράμματος URBACT  για  την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού λόγω μειωμένης χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών από ειδικές ομάδες πληθυσμού, συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το εταιρικό δίκτυο του DIGI-INCLUSION αποτελείται από 9 εταίρους από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Λετονία, Πολωνία, Γαλλία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Στόχος του έργου είναι να συνδράμει τις συμμετέχουσες πόλεις στην προσπάθεια μείωσης του κοινωνικού αποκλεισμού, γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα ομάδων δημοτών.

Στα μέσα Νοεμβρίου (13-15/11/2023)  συνάντηση εργασίας  του έργου, και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “URBACT IV”, στην πόλη Mollet des Valles, στην Ισπανία, στην οποία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετείχε με δύο εκπροσώπους του..

Στη διάρκεια των επί μέρους ενοτήτων εργασίας αναλύθηκαν: το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον ψηφιακό αποκλεισμό, η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί με βάση το προφίλ των πόλεων που συμμετέχουν, ο εντοπισμός κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη υποστήριξης στη χρήση των ψηφιακών μέσων & εργαλείων, όπως και οι κατευθύνσεις που θα ληφθούν υπόψιν για τις δράσεις έως το 2025 που ολοκληρώνεται το έργο, με την παραγωγή ενός Σχεδίου Δράσης με σαφή στόχευση κοινωνικές ομάδες αναφοράς με τις μεγαλύτερες ανάγκες υποστήριξης.

Επόμενο βήμα, όπως ενημερώνει ο Δήμος,  αποτελεί η συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Δράσης της Αλεξανδρούπολης που θα διερευνήσει διεξοδικά τις τοπικές ανάγκες και θα αναζητήσει τρόπους επίλυσης τους, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου, που λειτουργεί κυρίως ως υποστηρικτικός οργανισμός στο συγκεκριμένο αντικείμενο – εργαλείο αστικής πολιτικής.

Στην Τοπική Ομάδα συμμετέχουν αρκετοί φορείς της πόλης που σχετίζονται με κοινωνικά θέματα αποκλεισμού και ιδιαίτερα του ψηφιακού αποκλεισμού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη, για να αποτελέσουν τμήμα αυτής της συμμετοχικής προσπάθειας ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του Δήμου.

Περισσότερα για το έργο στην αγγλική γλώσσα: https://urbact.eu/networks/digi-inclusion

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet,…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες που κατάρτισε η ανάδοχος εταιρία με χρηματοδότηση από…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες στάσεις λεωφορείων σε 14 Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, σε 14 κοινότητες, τοποθέτησε ο Δήμος Ελασσόνας για την εξυπηρέτηση των  επιβατών…