Άρθρο Localit 05 Ιανουαρίου, 2021

Αιτήσεις για χρηματοδότησητου Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων

Η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι όλες οι επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά της ελληνικής επικράτειας, μπορούν όπως προβλέπεται από τον ν.4551/2018, να εκκινήσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη β’ φάση του έτους 2020, του μέτρου του μεταφορικού ισοδυνάμου (Μ.Ι.) επιχειρήσεων (ΦΕΚ Β’ 4044).

Η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης ξεκινάει την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 και λήγει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

Επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση είναι οι δαπάνες του β’ εξαμήνου 2020, δηλαδή της περιόδου από 1/7/2020 έως και 31/12/2020.

Σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις-δικαιούχοι της δράσης μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   https://metaforikoisodynamo.gr

Να θυμίσουμε ότι η καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) του ν.4551/2018 όπως ισχύει, για την προμήθεια των επιλέξιμων υγρών καυσίμων, γίνεται απευθείας στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις των 34 νησιών της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, που είναι δικαιούχοι του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (MAN) και του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝΕ).

Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά από την 1 Αυγούστου 2020 στα κάτωθι νησιά:

Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Ίος, Ικαρία, Κάρπαθος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κύθηρα, Κύθνος, Λειψοί, Λέρος, Μεγίστη, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά.

για τα κάτωθι επιλέξιμα υγρά καύσιμα:

  • Όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι πετρελαίου κίνησης, όλοι οι τύποι πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον καθώς και το υγραέριο κίνησης (Autogas).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…