Άρθρο Localit 12 Σεπτεμβρίου, 2023

Αιγιαλεία: Ομάδες Συνηγορίας και Προάσπισης των Δικαιωμάτων της Τρίτης Ηλικίας

Ομάδες Συνηγορίας και Προάσπισης των Δικαιωμάτων της Τρίτης Ηλικίας που απευθύνονται σε ηλικιωμένους/ες (65 και άνω) και στους /στις φροντιστές/στριες αυτών (ανεξαρτήτου ηλικίας), θα υλοποιηθούν στο χώρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α  στο Αίγιο την ερχόμενη Πέμπτη 14/9 (11:00-13:00) και στην Ακράτα στις 28/9 (17:00-19:00).  Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πρόκειται για τις πρώτες από μια σειρά δράσεων, με σκοπό την ενημέρωση των ηλικιωμένων για ζητήματα που τους/τις αφορούν, την ευαισθητοποίηση όλων για τα θέματα που απασχολούν την Τρίτη ηλικία, που θα υλοποιήσουν το Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, τη ΔΗΚΕΠΑ και το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1/10).

Οι ομάδες συνηγορίας πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση της νομικού γεροντολόγου με εξειδίκευση στο δίκαιο υγείας, Δρ. Μαρίας Ζαφειροπούλου και προσφέρουν στους/στις ηλικιωμένους/ες και τους/τις φροντιστές/στιες τους την υποστήριξη και τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ενημερωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Οι συμμετέχοντες/ουσες δύνανται να εκφραστούν ελεύθερα και να συνδεθούν με άλλους/ες ηλικιωμένους/ες. Μαζί, θα συζητήσουν για θέματα καθημερινότητας καθώς και ζητήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, σε κατ’ οίκον υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, και στην προστασία από την κακομεταχείριση και την κακοποίηση.

Στη δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο, την Πέμπτη 14/9/2023, θα συμμετέχει με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα η Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγιαλείας και η Λαϊκή Χορωδία Αιγιαλείας.

Η Δρ. Ζαφειροπούλου Μαρία νομικός γεροντολόγος με εξειδίκευση στο δίκαιο υγείας έχει πολυετή εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εμπειρογνώμονας, όπως και διδακτική εμπειρία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. Ενδιαφέρεται σθεναρά για την τρίτη ηλικία και τρέφει μεγάλη αγάπη για την σοφία των ηλικιωμένων. Είναι ιδρύτρια της Co2gether (co2gether.gr) και συμμετέχει ενεργά στη χάραξη νομοθεσιών για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη Δήμου Ρεθύμνης στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση»

Ο Δήμος Ρεθύμνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέριμνα για την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14/6 τα σχολεία του Αγίου Δημητρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και για τελευταία μέρα για φέτος,  όλα τα…