Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2023

«Agora», το νέο γκράφιτι στα Τρίκαλα

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, ένα ακόμη graffiti, «φωτίζει» χρωματικά πρώην άδειο τοίχο των Τρικάλων. Το έργο, απεικονίζει την παλιά δημοτική αγορά, τα παλιά επαγγέλματα και ονομάζεται «Agora».

“Η επιλογή του χώρου και του θέματος δεν είναι τυχαίες”, σημειώνει ο Δήμος και εξηγεί: Το κτήριο των αδελφών Μπλουγούρα, του πρώτου πολυκαταστήματος στα Τρίκαλα από τη δεκαετία του 1970, βρίσκεται ως τοπόσημο στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι οδοί Καραϊσκάκη, Αθ. Διάκου, Κονδύλη, Πλούτωνος, Περσεφόνης, τα «μανάβικα», λειτουργούν ως «καρδιά» του εμπορίου επί δεκαετίες.

“Μάλιστα η περιοχή εντάσσεται και στο πρόγραμμα «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» του Δήμου Τρικκαίων (Open Mall), που συνεχίζει να υλοποιείται, δίνοντας νέα ώθηση στον εμπορικό κόσμο και συνολικότερα στην επιχειρηματικότητα στα Τρίκαλα”, όπως αναφέρει.

Το έργο «Agora» υλοποίησε η τρικαλινή καλλιτεχνική ομάδα «No limit styles». Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκε στον Αλέξανδρο Κισκίνη – HoodSpirit, το σχέδιο στον Ashos , η εκτέλεση στους Ashos και Hoodspirit.

Όπως τόνισε ο κ. Κισκίνης, το έργο αντανακλά «ένα στιγμιότυπο από την παλιά αγορά των Τρικάλων. Είναι μια ματιά στο παρελθόν, για αυτό και επιλέχθηκε ασπρόμαυρο χρώμα, ώστε να θυμίζει ασπρόμαυρη φωτογραφία». Ο δε χρωματισμός σε σημεία του έργου «συνδέει το παρελθόν με το παρόν, μαζί με την πρόσθεση γραφιστικών στοιχείων, όπως οι γεωμετρίες».

Στο έργο απεικονίζονται η κεντρική πύλη της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Τρικάλων, μία τουλούμπα, ένας πωλητής σαλεπιού, ένας τσαγκάρης. Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων φώτισε το γκράφιτι.

Την ιδέα για τη δημιουργία του γκράφιτι είχε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας, ως μέρος ενός σχεδιασμού graffities συνολικότερα για την πόλη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…