Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2023

«Agora», το νέο γκράφιτι στα Τρίκαλα

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, ένα ακόμη graffiti, «φωτίζει» χρωματικά πρώην άδειο τοίχο των Τρικάλων. Το έργο, απεικονίζει την παλιά δημοτική αγορά, τα παλιά επαγγέλματα και ονομάζεται «Agora».

“Η επιλογή του χώρου και του θέματος δεν είναι τυχαίες”, σημειώνει ο Δήμος και εξηγεί: Το κτήριο των αδελφών Μπλουγούρα, του πρώτου πολυκαταστήματος στα Τρίκαλα από τη δεκαετία του 1970, βρίσκεται ως τοπόσημο στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι οδοί Καραϊσκάκη, Αθ. Διάκου, Κονδύλη, Πλούτωνος, Περσεφόνης, τα «μανάβικα», λειτουργούν ως «καρδιά» του εμπορίου επί δεκαετίες.

“Μάλιστα η περιοχή εντάσσεται και στο πρόγραμμα «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» του Δήμου Τρικκαίων (Open Mall), που συνεχίζει να υλοποιείται, δίνοντας νέα ώθηση στον εμπορικό κόσμο και συνολικότερα στην επιχειρηματικότητα στα Τρίκαλα”, όπως αναφέρει.

Το έργο «Agora» υλοποίησε η τρικαλινή καλλιτεχνική ομάδα «No limit styles». Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκε στον Αλέξανδρο Κισκίνη – HoodSpirit, το σχέδιο στον Ashos , η εκτέλεση στους Ashos και Hoodspirit.

Όπως τόνισε ο κ. Κισκίνης, το έργο αντανακλά «ένα στιγμιότυπο από την παλιά αγορά των Τρικάλων. Είναι μια ματιά στο παρελθόν, για αυτό και επιλέχθηκε ασπρόμαυρο χρώμα, ώστε να θυμίζει ασπρόμαυρη φωτογραφία». Ο δε χρωματισμός σε σημεία του έργου «συνδέει το παρελθόν με το παρόν, μαζί με την πρόσθεση γραφιστικών στοιχείων, όπως οι γεωμετρίες».

Στο έργο απεικονίζονται η κεντρική πύλη της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Τρικάλων, μία τουλούμπα, ένας πωλητής σαλεπιού, ένας τσαγκάρης. Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων φώτισε το γκράφιτι.

Την ιδέα για τη δημιουργία του γκράφιτι είχε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας, ως μέρος ενός σχεδιασμού graffities συνολικότερα για την πόλη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΥΑ για τη μεταφορά και τις αμοιβές δασεργατών σε περιστατικά δασικής πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής

Οι αμοιβές και οι αποζημιώσεις για τη μεταφορά δασεργατών και η ενεργοποίηση Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας,…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε η Τεχνική Έκθεση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για το νέο κανονισμό πυροπροστασίας

Ολοκληρώθηκε η μελέτη της Τεχνικής Έκθεσης του δήμου Νεάπολης- Συκεών για τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας. …

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής,…