Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2021

Αγ. Βαρβάρα: Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης από τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Ανοια

Στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, η κοινωνική υπηρεσία  του Τμήματος Προστασίας Ηλικιωμένων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, με γνώμονα  τις ειδικές συνθήκες που προκάλεσε η επέλαση της πανδημίας Covid-19 αλλά και σταθερά δίπλα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία των Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης (Ο.Ν.Ε.),  παρά την αναστολή λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. όλης της χώρας, από τον περασμένο Μάρτιο (2020).

Αυτή τη στιγμή, όπως ενημερώνει, λειτουργούν τρεις Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης με τριάντα μέλη συνολικά. Ο τρόπος των συναντήσεων με τα μέλη των ομάδων  έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες Covid-19, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Δύο κοινωνικοί λειτουργοί –πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer, έχουν αναλάβει την σταθερή επικοινωνία με τα μέλη των ομάδων, τηλεφωνικά ή μέσω άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (messenger, viber κλπ), την προετοιμασία ασκήσεων πολλαπλών λειτουργιών ανά δεκαπενθήμερο, και την παράδοση τους στα μέλη, ατομικά, κατόπιν ραντεβού στο χώρο του Α’ Κ.Α.Π.Η. και ΚΕ.Φ.Α..

Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα μέλη με άνοια, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα     210 56 900 75 και 210 56 91 161 για συμβουλευτική γύρω από τη φροντίδα τους και παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους οι παραλίες της Πάτρας

Με την είσοδο του καλοκαιριού, οι παραλίες της Πάτρας θα υποδεχθούν και φέτος χιλιάδες λουόμενους…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν τα απευθείας ακτοπλοϊκά δρομολόγια των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη. Το ταχύπλοο…