Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2021

Αυτοτελές γραφείο συμβούλου ακεραιότητας και μονάδα εσωτερικού ελέγχου αποκτά η Περιφέρεια Κρήτης

Την υπογραφή μνημονίου για τη σύσταση αυτοτελούς γραφείου συμβούλου ακεραιότητας στην Περιφέρεια Κρήτης και την λειτουργία και οργάνωση μονάδας εσωτερικού ελέγχου, υπέγραψαν χθες Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στα Χανιά, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, «αυτές οι δύο δράσεις είναι πολύ σημαντικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης, για την ενίσχυση της ακεραιότητας και της διαφάνειας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα».

Παράλληλα, ο κ Βορίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης, είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που συνέστησε αυτοτελή μονάδα συμβούλου ακεραιότητας. «Η σπουδή της Περιφέρειας Κρήτης, δείχνει τον σωστό και τον καλό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι οργανικές μονάδες, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, έκανε λόγο για την δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος εσωτερικού ελέγχου που αποκτά η ελληνική δημόσια διοίκηση και που θα λειτουργήσει μέσα από ένα πολύ ισχυρό νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2021. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση στελεχών της δημόσιας διοίκησης που θα υπηρετήσουν τον νέο θεσμό, καθώς και στην έκδοση οδηγού εσωτερικού ελέγχου, που μάλιστα παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Την ευθύνη της οργάνωσης του γραφείου συμβούλου ακεραιότητας και της μονάδας εσωτερικού ελέγχου, έχει για την Περιφέρεια Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, που χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως πολύ σημαντική για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, από την πλευρά του τόνισε ότι η λειτουργία των δύο νέων θεσμών, ενισχύσει την διαφάνεια σε όλους τους τομείς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…

Ρεπορτάζ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία Δήμου Κατερίνης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και πρόταση συνεργασίας με τον ΔΟΜ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, από τα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης,…

Ρεπορτάζ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Διπλή Ανάπλαση”: 100 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα έργα στο Βοτανικό

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το έργο  της «Διπλής Ανάπλασης» του δήμου Αθηναίων στις περιοχές του…