Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2020

Αυστραλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις σβήνουν τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η ανατολική ακτή της Αυστραλίας καλωσόρισε σήμερα τις μεγαλύτερες νεροποντές που δέχθηκε για χρόνια, οι οποίες κατάσβεσαν μερικές από τις πιο καταστροφικές, αλλά και μεγάλης διάρκειας δασικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα.

Με τις βροχοπτώσεις, η κατάσταση έγινε καλύτερη και για τους αγρότες που ταλαιπωρήθηκαν από τις πυρκαγιές, σε δύο πολιτείες.

Μόνο στο Σίδνεϊ έπεσαν περισσότερα από 60 χιλιοστά βροχής κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι την Δευτέρα θα δεχθεί 360 χιλιοστά βροχής.

Οι αρμόδιες αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW RFS) δήλωσαν χθες, ότι ο συνολικός αριθμός των πυρκαγιών σε ολόκληρη την χώρα μειώθηκε κατά 20, μέσα σε μία ημέρα.

Για πρώτη φορά μέσα στους πρόσφατους μήνες, δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσει για φωτιές, ενώ τα ενεργά μέτωπα μειώθηκαν στα 42, που είναι λιγότερα από το 50% του μέγιστου αριθμού πύρινων μετώπων που έχει καταγραφεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Εκτός Συνόρων 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου με τον Πρέσβη του Κατάρ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Κράτους του Κατάρ στην…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…