Άρθρο Localit 05 Οκτωβρίου, 2017

Αδειοδοτούνται 6 από τα 25 υδατοδρόμια του Ν. Αιγαίου

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισπεύδει τη διαδικασία αδειοδότησης των 6 από το σύνολο των 25 υδατοδρομίων, οι φάκελλοι  των οποίων βρίσκονται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης, προ της κατάθεσής τους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαμόρφωση του Δικτύου υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι, τα υδατοδρόμια αυτά να έχουν αδειοδοτηθεί εντός του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του υπό διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες, από τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία, για τη λειτουργία τους.

Το ζήτημα των αεροδρομίων συζητήθηκε στην διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης, κατέστησε σαφές ότι περιφέρεια εργάζεται πολύ σοβαρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τον στόχο της δημιουργίας του Δικτύου και έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα  τα πρώτα έξι υδατοδρόμια, σε Σύρο, Νάξο, Αμοργό στις Κυκλάδες και Κάλυμνο, Λέρο και Λειψούς στα Δωδεκάνησα, των οποίων οι φάκελοι είναι στο τελικό στάδιο προ της κατάθεσής τους, για την έκδοση της άδειας.

Παράλληλα, για κάθε ένα από τα παραπάνω υδατοδρόμια, ετοιμάζονται οι φάκελοι που αφορούν στον εξοπλισμό που θα απαιτηθεί για τη λειτουργία τους, χερσαίο και θαλάσσιο, για να ετοιμαστούν οι διαγωνισμοί προμήθειάς του. Οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί είναι ο σεβασμός στο τοπικό ανάγλυφο κάθε νησιού, η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η μελλοντική επιχειρησιακή δυνατότητα.

Ταυτόχρονα, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην προετοιμασία των διαγωνισμών και για τα υπόλοιπα υδατοδρόμια. Προϋπόθεση για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η περιφερειακή Αρχή, είναι να οριστικοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του υπό διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις όποιες καθυστερήσεις που αφορούν την ψήφιση του σχεδίου νόμου, το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι έντονο, όπως επισημαίνουν παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντονισμένος βηματισμός ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ ενόψει του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Η κωδικοποίηση των ρυθμίσεων σε έναν σύγχρονο, ενιαίο Κώδικα αποτελεί ιστορικό βήμα για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) – Συντονισμένος βηματισμός ενόψει του Νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γ. Χατζημάρκος: Είναι η στιγμή να δείξουμε ότι η Δημοκρατία λειτουργεί, όταν εμπιστεύεται τα θεμέλιά…

Βιώσιμες Πόλεις 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αστική ανάπλαση με την ενοποίηση έξι σχολικών συγκροτημάτων στον δήμο Χαλανδρίου

Ξεκινά το επόμενο διάστημα στο δήμο Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η υλοποίηση…