Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2023

Αχαρνές: Σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας

Στη φάση της υλοποίησης περνά, πλέον, η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας, έκτασης 32 στρεμμάτων επί της Πλήθωνος Γεμιστού, μετά την υπογραφή από τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και την ανάδοχο του έργου,  της σύμβασης για την αξιοποίηση και τη διαμόρφωση του ΟΤ31Α, χθες Δευτέρα 20/11.

Το εμβληματικό αυτό έργο για τις Αχαρνές, θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση 4,7 εκ. € από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται να αποτελέσει όαση πρασίνου και αναψυχής μέσα στον αστικό ιστό με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες άθλησης και πολιτισμού για τους δημότες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη, στο Μητροπολιτικό πάρκο της Λαθέας  οι πολίτες θα απολαμβάνουν τον περίπατό τους μέσα στο πράσινο και θα υπάρχουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: Παιδική χαρά, υπαίθριο θέατρο, αναψυκτήριο και γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, καλαθοσφαίρισης (basketball), αντισφαίρισης (tennis), πετοσφαίρισης (volleyball), επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong). Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη των Αχαρνών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα κατόπιν ορθού σχεδιασμού, προγραμματισμού και διεκδίκησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα πραγματικά πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έχει  ανάγκη η πόλη μας. Επενδύουμε στην ανάπτυξη των Αχαρνών, διαμορφώνουμε την ποιότητα ζωής που αξίζουμε! », τόνισε ο Σπύρος Βρεττός

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…