Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2017

Α. Παρίσης – ΠΕΔ  Ι. Νήσων: Πρόγραμμα της κυβέρνηση η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Γνωρίζουμε τι πάει να πει Ευρώπη και ποιά είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, και δεν έχουμε καταλάβει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πως θα διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, Αλέξανδρος Παρίσης.

Αναφερόμενος στις υφιστάμενες για την Αυτοδιοίκηση συνθήκες, και με την περικοπή των πόρων της κατά 60%, είπε ότι οι αιρετοί βρίσκονται καθημερινά υπόλογοι σε ανώνυμες καταγγελίες.

Όσον αφορά στο θέμα της έκπτωσης ενός δημάρχου από το αξίωμά του, επεσήμανε εμφατικά : « Ποιος ασχολήθηκε να πει ότι εκπίπτει, αλλά μετά τη δικαστική απόφαση; Εδώ φτάσαμε σε σημείο με το νόμο του Κατρούγκαλου να προσλάβουμε όλους τους επίορκους. Είναι δυνατόν να λείπουν 400.000 από το ΙΚΑ και την άλλη μέρα να τον προσλαμβάνεις ή από των Αλλοδαπών το ταμείο να λείπουν 300.000 € και να είμαστε υποχρεωμένοι να τον προσλάβουμε; Όταν αυτός ο άνθρωπος μέχρι να τελεσιδικήσει θα έχει τραβήξει σήμερα μια 8ετία. Οπότε θα έχει βγει και στη σύνταξη».

Ο κ. Παρίσης στην ομιλία του έθιξε και το θέμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης: «Και τι προσφέρει η Αποκεντρωμένη; Όταν εμείς όλοι έχουμε την πλειοψηφία να κυβερνήσουμε σήμερα και περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εγκριθεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη και να περιμένεις ενάμισι μήνα για  μια απόφαση να μεταφέρεις ένα περίπτερο λόγω ενός έργου, για είκοσι μέρες προσωρινά σε μια άλλη θέση».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…