Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2017

Α. Κοιμήσης- Αυτοδιοικητικό Κίνημα: Η πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης περνά μέσα από την αποδόμηση της ΤΑ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο Απ. Κοιμήσης εκπρόσωπος του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», εγκαλώντας την για υιοθέτηση εκ μέρους της   ενός νέου συγκεντρωτισμού, για να επιφέρει πολιτική χειραγώγησης στο «παιχνίδι» της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το εκλογικό σύστημα ο κ. Κοιμήσης τόνισε ότι, όποιο εκλογικό σύστημα θα εφαρμοστεί μόνο αφού πρώτα καθορίσουμε ποιο θα είναι το μοντέλο το οποίο θα χαρακτηρίζει το θεσμό αφενός και αφετέρου θα πρέπει να εξασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα, για να συμπληρώσει:

«Στο κάτω – κάτω της γραφής, ποιος τους έδωσε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να συζητάνε για εμάς;  Μίλησε κανένας από εμάς για αλλαγή εκλογικού συστήματος;  Ξυπνήσατε καμιά φορά και είπατε “ας αλλάξουμε το εκλογικό σύστημα μπας και δούμε άσπρη μέρα”;  Γιατί συζητάνε για εμάς;  Μας αγαπάνε τόσο πολύ;  Θέλουν τόσο πολύ την προκοπή του θεσμού;  Όχι.  Η δική τους πολιτική επιβίωση περνά μέσα από τη δική μας αποδόμηση».

Επίσης κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών γιατί μοιράζει χρήματα με πρακτικές Μαυρογιαλούρου και με απώτερο στόχο  να αρχίζουν να ανοίγουν ενδο – αυτοδιοικητικά μέτωπα για να σπάσουν την ενότητα της Αυτοδιοίκησης.

«Δεν σταματούν εδώ, τόνισε ο κ. Κοιμήσης. Το είπε σήμερα ο κ. Σκουρλέτης ότι θα επανεξετάσουν το μοντέλο κατανομής των πόρων. Μάλιστα, τώρα θα το δούμε, που δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης των πόρων.  Δηλαδή στην πράξη τι σημαίνει αυτό:  Καλλιεργούμε την προσδοκία σε όλους ότι θα πάρουν κάποια λεφτά παραπάνω, για να μην αντιδρούν».

Συμπλήρωσε δε ότι ο υπουργός όφειλε να πει ποια θα είναι τα κριτήρια, οι κανόνες κατανομής και οι κανόνες επιλεξιμότητας, για να γνωρίζει ο καθένας να δρομολογήσει τις ενέργειές του.

Για το τι πρέπει να γίνει ο κ. Κοιμήσης προέταξε την ισχυροποίηση των δήμων, το ξεκαθάρισμα της καταστατικής θέσης των αιρετών καθώς και των σχέσεων των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.

Τέλος κάλεσε τους συνέδρους να σηκώσουν ανάστημα.

«Όχι, να μην τους φοβόμαστε, να τους σεβόμαστε, αλλά να ξέρουμε ότι και αυτοί είναι ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού της Χώρας, όχι τόσο ικανοί και αποτελεσματικοί όσο είμαστε εμείς. Γιατί εμείς βιώνουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λύση».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…