Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2014

Ξεκινά τη λειτουργία της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλμυρού

bibliothiki2Με διευρυμένο ωράριο και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας, ανοίγει τις πόρτες της για το αναγνωστικό κοινό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Αλμυρό.Η Βιβλιοθήκη, θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ( από τις 9.00 έως 21.00), ως δανειστική και ως αναγνωστήριο, ενώ θα φιλοξενεί και πλήθος πολιτιστικών δρώμενων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, βιντεοπροβολές, συζητήσεις κ.α

Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν βιβλία από  μια μεγάλη συλλογή, παιδικής λογοτεχνίας, ιστορίας, μυθιστορημάτων, διηγημάτων για ενήλικες, βιβλίων επιστημονικού χαρακτήρα, θεατρικών έργων και  πληροφοριακών τεκμηρίων.

Ανάμεσα στις χιλιάδες των τόμων, δημιουργήθηκε και ξεχωριστή γωνιά για Αλμυριώτες συγγραφείς, τα βιβλία των οποίων, προσδίδουν τοπικό χρώμα,  στο σύγχρονο στέκι γνώσης που αποκτά η πόλη.

Πολύ σύντομα, θα δοθεί σε λειτουργία και  η αίθουσα πληροφορικής, της Βιβλιοθήκης, στην οποία έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για εκπαιδευτικούς σκοπούς με δωρεάν πρόσβαση  στο διαδίκτυο για τους πολίτες που δεν έχουν στο σπίτι τους ίντερνετ.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Αλμυρού ιδιαίτερα αξιόλογος αριθμός βιβλίων έχει προέλθει από τη γενναιόδωρη προσφορά της προσωπικής βιβλιοθήκης του,συντοπίτη διακεκριμένου ζωγράφου,  κου Ακριβόπουλου, από δωρεές  φορέων, αλλά και από ιδιώτες που μας χάρισαν βιβλία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το χώρο της βιβλιοθήκης και να δανείζονται τα βιβλία που επιθυμούν, υπογράφοντας ένα ειδικό έντυπο υπεύθυνης δήλωσης.

Κύριο μέλημα,  η Βιβλιοθήκη να αποτελέσει ένα χώρο γνώσης, μελέτης και πολιτιστικής προσφοράς προς όλους τους δημότες αλλά και να αποκτήσουν μια πνευματική εστία που έως τώρα έλειπε από το Δήμο Αλμυρού.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκτακτη επιθεώρηση του Αρείου Πάγου στη Χαλκιδική για πιθανό κύκλωμα σε πολεοδομικές υπηρεσίες δήμων

Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί η επικεφαλής της επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ασημίνα…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Με μια ματιά 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική”

Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική” με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…