Άρθρο Localit 02 Μαΐου, 2025

Δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος παραπέμπεται η δήμαρχος Κασσάνδρας

Στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά για τις συνθήκες λειτουργίας του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου τον περασμένο Αύγουστο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

Εις βάρος της δημάρχου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκιδικής για παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος, πράξη η οποία στρέφεται και κατά δύο αντιδημάρχων που ήταν αρμόδιοι για τις αδειοδοτήσεις, δύο δημοτικών υπαλλήλων (ανάμεσά τους ο προϊστάμενος αδειοδοτήσεων του δήμου) και δύο μηχανικών (ως απλοί συνεργοί στην παράβαση καθήκοντος), ενώ για ηθική αυτουργία στη συγκεκριμένη πράξη διώκεται ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, που είναι ήδη προφυλακισμένος.

Η  δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και πέρασε στα χέρια ανώτερου εισαγγελέα, που ενέκρινε την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας στο πρόσωπο της δημάρχου.

Η υπόθεση αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές διάστημα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη στις Βούτες παρουσία των επιστημόνων της ΕΑΓΜΕ – «Δεν παρατηρείται αύξηση στις ρωγμώσεις των κτιρίων τις τελευταίες 48 ώρες»

Μία ακόμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, στις Βούτες του Δήμου Ηρακλείου, με τη…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραπέμπεται πάλι σε δίκη η πρώην δήμαρχος Μάνδρας και δύο ακόμη δημοτικοί υπάλληλοι

Δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας μετά από αίτηση…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευ. Μπακογιάννης για οριοθέτηση οικισμών: Σήμερα ισχύουν οι όροι δόμησης που είχαμε και θα συνεχίσουμε να τους έχουμε μέχρι να γίνουν τα ΠΔ των οικισμών

Διευκρινίσεις αναφορικά για το Προεδρικό Διάταγμα  του ΥΠΕΝ που καθορίζει τα όρια και τη δόμηση…