Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2025

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 21 Μαρτίου

Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 21 Μαρτίου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Βασικό αίτημα η μονιμοποίηση των εργαζομένων Ε.Σ.Π.Α. στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, κ.λπ.), καθώς και η άμεση διασφάλιση της χρηματοδότησης των Δομών για την συνέχιση λειτουργίας τους.
Την ίδια μέρα, στις 11:00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8-Αθήνα).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες πολυετείς συμβάσεις στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων. Η εργασιακή τους ανασφάλεια, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που τα προβλήματα χρηματοδότησης είναι υπαρκτά και ρεαλιστικά δεν μπορεί να διαιωνίζεται ή να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία. Οι εργαζόμενοι ΕΣΠΑ αποτελούν μέρος της «ραχοκοκαλιάς» των Κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η μονιμοποίηση των εργαζομένων Ε.Σ.Π.Α. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αίτημα επίκαιρο και επιτακτικό που διασφαλίζει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Κοινωνικών Υπηρεσιών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αμαρουσίου: Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων 2026

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και…

Ενδιαφέρουν 16 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ασπροπύργου: Χρηματοδότηση επέκτασης προαύλιου χώρου του Γενικού Λυκείου

Ο Δήμος Ασπροπύργου θέτει σε τροχιά επίλυσης ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικών υποδομών, μετά την εξασφάλιση…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…