Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2025

Βασικός δρόμος στην Καισαριανή θα ονομαστεί “Θυμάτων Τεμπών”

Το όνομα «Θυμάτων Τεμπών» θα πάρει η οδός που συνδέει την Καισαριανή με την Λεωφόρο Κατεχάκη, σε ένδειξη μνήμης και σεβασμού του δήμου στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την πρώτη συνεδρίαση για το 2025, η οποία μάλιστα έγινε παρουσία του πατέρα του Παναγιώτη Χατζηχαραλάμπους και της μητέρας του Σπύρου Βούλγαρη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία εκείνη σύγκρουση.

Κατά την εισήγηση ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος ανακοίνωσε πως την ημέρα που θα γίνει η ονοματοδοσία θα τοποθετηθεί και αναθηματική πλάκα.

«Με αυτό που κάνατε σήμερα, δώσατε ζωή στα παιδιά μας, δεν δώσατε το δικαίωμα στη λήθη, γιατί όπου έρχεται η λήθη έρχεται και ο θάνατος» τόνισε ο πατέρας του Παναγιώτη Χατζηχαραλάμπους και πρόσθεσε: «Για μία ακόμη φορά η Καισαριανή αποδεικνύει ότι είναι πρωτοπόρος και στην ευαισθησία και στους αγώνες».

«Εύχομαι κανένας γονιός να μην νιώσει τον πόνο που νιώθουμε εμείς» είπε η μητέρα του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας Σπύρου Βούλγαρη και κατέληξε ευχαριστώντας το Δημοτικό Συμβούλιο που τίμησε τη μνήμη του παιδιού της.

«Η απόφαση αυτή, αποτελεί συνέχιση του αγώνα με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ώστε το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί. Πρόκειται για μια υπόσχεση στους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών, μεταξύ αυτών και ο κάτοικος Καισαριανής Παναγιώτης Χατζηχαραλάμπους, εργαζόμενος στο μοιραίο δρομολόγιο» τονίζει ο δήμος Καισαριανής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…