Άρθρο Localit 29 Αυγούστου, 2024

Αύξηση 29,97% σημείωσε η συλλογή βιοαποβλήτων στο Δήμο Αμαρουσίου

Σημαντική αύξηση της τάξης του 29,97%,  καταγράφηκε την τελευταία διετία στις ποσότητες βιοαποβλήτων που συλλέχθηκαν μέσω του δικτύου καφέ κάδων, στον Δήμο Αμαρουσίου.

Σήμερα, 313 καφέ κάδοι εξυπηρετούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 3 πολεοδομικές ενότητες, κεντρικούς οδικούς άξονες καθώς και υγειονομικές μονάδες της πόλης, ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων  του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο προβλέπει τη σταδιακή επέκταση του δικτύου των κάδων για τη διαλογή στην πηγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο Δήμος Αμαρουσίου λόγω των δράσεων και των υφιστάμενων υποδομών του, συγκαταλέγεται στους 10 πιο  αποδοτικούς Δήμους της Αττικής στον τομέα της Διαλογής στην Πηγή των Ανακυκλώσιμων Υλικών. Η ποσότητα των ανακτηθέντων ανακυκλώσιμων (καθαρά ανακυκλώσιμα ΚΔΑΥ, λοιπά ΣΕΔ)  παρουσιάζει την τελευταία τριετία, αύξηση της τάξης του 4,84% .

Επιπλέον, ο Δήμος Αμαρουσίου προέβη στην τροποποίησή της σύμβασης με την ΕΕΑΑ προκειμένου να αυξήσει τις ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που ανακτώνται από τον μπλε κάδο και αντίστοιχα να μειώσει το υπόλειμμα του μπλε κάδου που απορρίπτεται.

“Με τον εν λόγω ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων, παράλληλα και με την προγραμματισμένη προμήθεια και τοποθέτηση επιπλέον κάδων και εξοπλισμού, εξασφαλίζουμε τα αναγκαία περιβαλλοντικά οφέλη για τον τόπο μας και μειώνουμε τα κόστη ταφής στον ΧΥΤΑ, διασφαλίζοντας μετρήσιμα οικονομικά οφέλη για τον Δήμο”, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

« Οι προσπάθειές μας για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση στον τομέα της Ανακύκλωσης του Δήμου μας με συνέπεια στον σχεδιασμό που έχουμε αναπτύξει, αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των αναγραφόμενων στοιχείων και την επικύρωση τους από τους αρμόδιους φορείς. Προεξέχουσα και πρωταρχική παράμετρο στην επίτευξη των  στόχων των δεικτών ανακύκλωσης αποτελεί η συμμετοχή των ίδιων των πολιτών διότι οδηγεί στην ευημερία της καθημερινότητας στην πόλη. Επιπρόσθετα, οι κάτοικοι με την ευρύτερη υποστήριξή τους στον τομέα καθαριότητας, αποδεικνύουν έμπρακτα την συμβολή τους στην βελτίωση της ποιότητάς ζωής στην πόλη που όλοι θέλουμε να διαβιούμε», επισημαίνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Μέτρα για την ανάσχεση του φαινομένου της ανεξέλεγκτης απόθεσης ογκωδών από τον Δήμο

Στη λήψη μέτρων προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκη, για την ανάσχεση του φαινομένου της ανεξέλεγκτης απόθεσης…

Ρεπορτάζ 29 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση σχολικών ειδών από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σχολικά είδη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν…

Ρεπορτάζ 29 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Τη διαδικασία πρόσληψης 54 καθαριστριών για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε έγκαιρα…