Άρθρο Localit 01 Αυγούστου, 2024

SOS από τον Δήμαρχο Ικαρίας: Το Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών παραμένει χωρίς γιατρό από τις 6 Μαρτίου – Ζητάμε την άμεση στελέχωσή του

Την άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών, που  παραμένει χωρίς γιατρό από τις 6 Μαρτίου, ζητά ο  δήμαρχος Ικαρίας Φανούριος Καρούτσος με νέα του παρέμβαση στην 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου.

«Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας και της παράστασης του δήμου στην 2η ΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου στις 16/5/2024, επανερχόμαστε στην εκπνοή του 7ου μήνα του έτους με το «Πολυδύναμο» περιφερειακό ιατρείο Ραχών χωρίς γιατρό από 6/3/2024» αναφέρει ο κ. Καρούτσος.

Σημειώνει ότι το ιατρείο Ραχών εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό κατοίκων λόγω της θέσης του, κυρίως ηλικιωμένων και παιδιών και επισημαίνει  την επικινδυνότητα για την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε Ραχών, αφού οι ανάγκες κυριολεκτικά εκτοξεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης. Τονίζει δε ότι “το Π.Π.Ι Ραχών δεν επιτρέπεται να μένει ούτε ώρα χωρίς γιατρό, ούτε βεβαίως να εφημερεύει ο εκάστοτε γιατρός του στο Κ.Υ Ευδήλου, όταν και εφόσον υπάρχει και αυτός”.

Υπενθυμίζει ότι σε συνάντηση που έγινε στις 16 Μαΐου υπήρξε εκ μέρους της ΔΥΠε υπόσχεση για προσωρινή τοποθέτηση γιατρού και  πρόσληψη ενός οδηγού ασθενοφόρου για 8 μήνες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Ικαρία αλλά «δυστυχώς δυο μήνες μετά τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει».

«Για πολλοστή φορά, τονίζει ο δήμαρχος,  έρχεται στο προσκήνιο ένα σοβαρό διαχρονικά άλυτο πρόβλημα, αυτό της στελέχωσης με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού, τουλάχιστον με ότι προβλέπονται από τα οργανογράμματα τους.

Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη όπως και η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και το σύστημα διακομιδών δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τις λογικές κόστους οφέλους, ούτε με την πολιτική της μετατροπής του αρρώστου σε πελάτη, που μόνο αν το αντέχει η τσέπη του θα μπορεί να αγοράσει την υγεία του.

Σε αυτή την λογική διεκδικούμε την στελέχωση του Π.Π.Ι Ραχών σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ σύστασης του (283/2-11-2017), που δυστυχώς όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε ποτέ αλλά ούτε καν εκδόθηκαν οι σχετικές προκηρύξεις για τις προβλεπόμενες θέσεις που αφορούν:

1 Θέση Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας

1 Θέση Ορθοπεδικής

1 Θέση Παιδιάτρου

3 Θέσεις Προσωπικού Δ.Ε.

Κατόπιν αυτών για μια ακόμα φορά, ζητάμε την άμεση στοιχειώδη τουλάχιστον στελέχωση του Π.Π.Ι Ραχών, και αναμένουμε εναγωνίως τις σχετικές ενέργειες σας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αθήνα: Δωρεάν Γυναικολογικός έλεγχος την Πέμπτη 8/8, στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο στον Κολωνό

Δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο παρέχει το Τμήμα Προληπτικής Αγωγής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου…

Ρεπορτάζ 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενέργειες Δήμου Μεγαλόπολης για τη διασφάλιση απρόσκοπτης υδροδότησης προς όλους τους πολίτες

Σε άμεσες ενέργειες, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης του συνόλου των πολιτών, προβαίνει ο…

Ρεπορτάζ 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση χρηματοδότησης Δήμου Κηφισιάς για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της οδού Γεωργαντά στο Κεφαλάρι

Πρόταση χρηματοδότησης στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής,…