Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2024

Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής του σχολείου της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Δελφών, σε Πολιτιστικό Πολυχώρο, η ολοκλήρωση των οποίων θα αποδώσει στην Εταιρεία Φωκικών Μελετών, ένα σύγχρονο χώρο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, με τίτλο «Αλλαγή χρήσης σχολείου Τ.Κ Αγίου Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο», προβλέπεται να γίνουν εργασίες αντικατάστασης στέγης, ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, αντικατάστασης κουφωμάτων με νέα, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου με την απαραίτητη φύτευση. Επίσης, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες υποδομής (υδραυλική-αποχετευτική εγκατάσταση, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, θέρμανση, κλιματισμός και σύστημα πυρασφάλειας).

Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, στα μέσα Μαΐου του 2024 η Δημοτική Επιτροπή Δ. Δελφών αποφάσισε την έγκριση της νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη συνέχιση του έργου, μεταξύ του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το Δήμο Δελφών να χρηματοδοτεί από ίδιος πόρους με το ποσό των 130.000 ευρώ τις πρόσθετες εργασίες που απαιτήθηκαν, εστιάζοντας στο σκοπό της αξιοποίησης του παλιού διδακτηρίου.

«Ένα σημαντικό έργο, που θα δημιουργήσει μία νέα υποδομή πολιτιστικής και πολιτισμικής αξίας, θα προχωρήσει, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Ο Δήμος Δελφών, ακόμα και σε εποχές δύσκολων οικονομικά συνθηκών, βούλησή του είναι να επενδύει σε τομείς που προσθέτουν αξία στον τόπο μας», είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής κατά την έγκριση υπογραφής της νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, τονίζοντας τη σημασία αξιοποίησης του εν λόγω κτιρίου, καθώς θα αποτελέσει τη στέγη της Εταιρείας Φωκικών Μελετών, ενός φορέα με πλούσιο έργο και σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση ο Στρατηγικός Σχεδιασμός 2024-28 του Δήμου Πεντέλης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες 25 Ιουλίου, έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, το κείμενο…