Άρθρο Localit 26 Ιουνίου, 2024

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης, επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων, ρυθμίσεις τουριστικών φορέων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του τουρισμού».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με το εν λόγω νομοσχέδιο:

  • Επιχειρείται η διευθέτηση πολεοδομικών και αδειοδοτικών ζητημάτων που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα και τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις πολυτελούς διαβίωσης (glamorous camping/glamping). Επιπλέον, εμπεριέχονται ρυθμίσεις για τους τουριστικούς λιμένες, καθώς και για τα ορειβατικά καταφύγια.
  • Προωθούνται ειδικότερες μορφές τουρισμού. Ειδικότερα: α) αναδιαμορφώνεται ο έλεγχος επί της πιστοποίησης των παρόχων ιατρικού τουρισμού και συνακόλουθα της διαδικασίας αναγνώρισης των ιαματικών φυσικών πόρων, β) τροποποιείται ο ν. 4442/2016 (Α’ 230) για την απλούστευση της άσκησης της παροχής υπηρεσιών κέντρων αναζωογόνησης («spa»), ενώ ενισχύονται οι δυνατότητες πρόσβασης σε οινοτουριστικές εγκαταστάσεις και σε υδατοκαλλιέργειες.
  • Ρυθμίζονται ζητήματα για τη στήριξη τόσο των σπουδαστών των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, όσο και του προσωπικού τους.
  • Αναδιαμορφώνεται το πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος των ξεναγών. Επικαιροποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τη χρονομεριστική μίσθωση του ν. 1652/1986 (Α’ 167), ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα οικονομικά δεδομένα και την οικονομία που διαμορφώνεται γύρω από τον συγκεκριμένο χώρο.
  • Ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, καθώς και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο και η αιτιολογική έκθεση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απορριμματοφόρα, νέοι κάδοι, εξοπλισμός χώρων στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στην εφαρμογή του σχεδιασμού του για την αναβάθμιση και συμπλήρωση του εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας,…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Σινεμά στο Κτήμα Φιξ με δωρεάν είσοδο

Το σινεμά στο Κτήμα Φιξ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι για…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινό μέτωπο Δήμων Ζίτσας- Ιωαννιτών για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου

Κοινό μέτωπο διεκδίκησης για την άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού της επιδοτούμενης αεροπορικής γραμμής που συνδέει…