Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2024

ΚΥΑ για τη μεταφορά και τις αμοιβές δασεργατών σε περιστατικά δασικής πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής

Οι αμοιβές και οι αποζημιώσεις για τη μεταφορά δασεργατών και η ενεργοποίηση Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας, σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής μεγάλης έκτασης, περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Η τελευταία υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, προβλέπεται πως σε περίπτωση συνδρομής σε πυρκαγιά ή άλλη φυσική καταστροφή εντός δασικού χαρακτήρα εκτάσεων σε περιοχή εκτός της έδρας ενός Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας και εφόσον ενεργοποιηθεί ο Συνεταιρισμός αυτός για τη μεταφορά δασεργατών μελών του, εγγεγραμμένων στο Μητρώο Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Δασεργατών (ΜΗΔΑΣΟ), με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής, καταβάλλεται αμοιβή του δραστηριοποιούμενου προσωπικού και αποζημιώσεις που αφορούν στη μεταφορά και στη διαμονή του, καθώς και στον αναγκαίο εξοπλισμό του.

Η αμοιβή των δασεργατών ορίζεται σε 10 ευρώ ανά ώρα, με ανώτατο 150 ευρώ ανά ημέρα απασχόλησης.

Η αποζημίωση για τη χρήση του αναγκαίου εξοπλισμού τους, ανέρχεται σε 30 ευρώ ανά ημέρα απασχόλησης για τη χρήση αλυσοπρίονου.

Η αποζημίωση που αφορά στη μεταφορά από και προς τον τόπο του περιστατικού με ίδια μέσα καθορίζεται σε 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο, και η αποζημίωση που αφορά στη διανυκτέρευση των δασεργατών υπολογίζεται σε 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Πέραν των παραπάνω, καταβάλλεται και τυχόν δαπάνη, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τη χρήση και τη μεταφορά του εξοπλισμού στον τόπο του περιστατικού (π.χ. μίσθωση εξοπλισμού, μίσθωση μεταφορικού μέσου για τον επιπλέον εξοπλισμό κ.λπ.), καθώς και με τη χρήση επιπλέον μηχανικών μέσων ή ζώων σύρσης και φόρτου ή λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι δαπάνες συνοδεύονται από τα αντίστοιχα παραστατικά, κατόπιν τεκμηρίωσης της ανάγκης για τη διενέργειά τους.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τα παραπάνω ποσά θα καταβάλλονται στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας από το Πράσινο Ταμείο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Πρόσκληση για τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών στα Δημοτικά Ιατρεία – ΚΕΠ Υγείας του Δήμου

Ο Δήμος Αιγάλεω μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και των Δημοτικών Ιατρείων της πόλης, προτίθεται να ενισχύσει και να…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Δημοπράτηση έργου δημιουργίας πάρκου αναψυχής στην Αγία Κυριακή  

Την προκήρυξη του έργου «Δημιουργία πάρκου αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή – Παλιά Χωματερή», συνολικού…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη διαβούλευσης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Την εναρξη της συζήτησης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης, κήρυξε ο υπουργός…