Άρθρο Localit 20 Ιουνίου, 2024

Δήμος Φαρσάλων: Δωρεάν σήμανση, στείρωση, καταγραφή και εμβολιασμός για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Πρόγραμμα δωρεάν κτηνιατρικής περίθαλψης σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και παροχής κινήτρων για την υιοθεσία ζώων συντροφιάς, ξεκινά από τον Δήμο Φαρσάλων.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμος επιδιώκει τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων ζώων (σκύλων και γατών), της εγκατάλειψης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, αλλά και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ζώων, οι οποίοι είτε δυσκολεύονται είτε αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος της κτηνιατρικής περίθαλψης και στείρωσής τους.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο Δήμος Φαρσάλων, η παροχή των κτηνιατρικών υπηρεσιών περιλαμβάνει:

Α) Ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης και εμβολιασμού δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πολιτών, οι οποίοι διαμένουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φαρσάλων και ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε ιδιοκτήτες σκύλων αποκλειστικά για τη φύλαξη ποιμνίων.

Η αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου στο Δημαρχείο,  έως την Παρασκευή 12/7/2024 με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα υποβολής ένταξης στο ως άνω πρόγραμμα για ένα και μόνο ζώο /έτος με δυνατότητα την επόμενη χρονιά να ανακτάται ξανά το δικαίωμα αίτησης και με προτεραιότητα στη στείρωση των θηλυκών ζώων.
· Για την ένταξη στο πρόγραμμα των ιδιοκτητών σκύλων για τη φύλαξη ποιμνίων θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τη λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου.
Β) Ως κίνητρο για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων του Δήμου, αποφασίστηκε η χορήγηση της απαιτούμενης ποσότητας τροφής του αδέσποτου ζώου συντροφιάς για έξι (6) μήνες στους δημότες-κατοίκους που θα υιοθετήσουν αδέσποτο ζώο του Δήμου.

Λεπτομέρειες για τις κατηγορίες ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων – εισοδηματικά κριτήρια- δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο επίσημο site του Δήμου Φαρσάλων https://dimosfarsalon.gr

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…