05 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Γ.Γ. ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη και προεδρείων αρμόδιων επιτροπών της ΚΕΔΕ με τη Γ.Γ Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Μαρίνα Στέφου

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, και κατόπιν συνεννόησης του Γενικού Γραμματέα της, Δημήτρη Καφαντάρη με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου, διαδικτυακή συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, με  την Γ.Γ. Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίνα Στέφου.

 

Αντικείμενο της ήταν  το πρόγραμμα των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, που θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2024-25.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Οικονομίας, Ελπινίκη Ανδρεάδου, ο Αντιπρόεδρος  της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κωνσταντίνος Σωτηράκης, υπηρεσιακά στελέχη της ΚΕΔΕ, στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α, και εκπρόσωποι της  ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

 

Κατατέθηκαν οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί του προγράμματος,  ενώ θετική ήταν ανταπόκριση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνας Στέφου.

 

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση, στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Χαλκίδα.

 

Τέλος, στη συνάντηση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  και για σειρά ακόμη σημαντικών προγραμμάτων, που αφορούν την Α΄Βαθμού Αυτοδιοίκηση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 05 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνα εγκρίθηκε η γνωμοδότηση του Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη στην Επιτροπή Φυσικών Πόρων για τις δασικές πυρκαγιές

Από την αντιμετώπιση στην πρόληψη, με την Αυτοδιοίκηση ισότιμο εταίρο στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό Ομόφωνα εγκρίθηκε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο 9ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ: Οι κυκλικές πόλεις χρειάζονται σχέδιο, πόρους, αρμοδιότητες και μετρήσιμα αποτελέσματα

Πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ για τη διαμόρφωση Συμφώνου Εφαρμογής Κυκλικών Πόλεων 2030 Ο Πρόεδρος…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Στην Αθήνα η δεύτερη ενημερωτική διημερίδα

Λ. Κυρίζογλου: Η εφαρμογή του νόμου θα αναδείξει ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην πράξη…