Άρθρο Localit 13 Σεπτεμβρίου, 2023

Λάρισα: Συνεχίζεται η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πλημμύρας

Ειρ. Αγαπηδάκη: Κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση το νερό της ΔΕΥΑ Λάρισας

Μάχη για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες στο νομό Λάρισας, δίνουν οι κάτοικοι και αρμόδιοι φορείς για να απομακρύνουν από σπίτια και δρόμοι, το νερό που ακόμη παραμένει σε πολύ μεγάλη ποσότητα σε κάθε άκρη του κάμπου.

Στη πόλη της Λάρισας οι κάτοικοι και ο δήμος συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να ολοκληρωθεί η άντληση των νερών που έχουν πλημμυρίσει στις συνοικίες της πόλης, με το σοβαρότερο πρόβλημα να παραμένει στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης.

«Η κατάσταση στην πόλη αντιμετωπίζεται μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα. Προστατεύσαμε την πόλη και τώρα καθαρίζουμε τις πληγείσες συνοικίες. Μας περιμένει σκληρή δουλειά, αλλά έχουμε τη βοήθεια πολλών εθελοντών. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά κρατάμε την πόλη μας όρθια» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Απ. Καλογιάννης.

Ειρ. Αγαπηδάκη: Κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση το νερό της ΔΕΥΑ Λάρισας

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, επιβεβαίωσε πλήρως τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη για την άριστη ποιότητα του νερού του δικτύου της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις η κ. Αγαπηδάκη και μεταξύ άλλων, αναφερόμενη σε ζητήματα υδροδότησης τόνισε τα εξής:
«Ελήφθησαν σήμερα δείγματα από Λάρισα και Βόλο και έχουν προγραμματιστεί δειγματοληψίες από όλες τις περιοχές, είπε ακόμα.
Η κατάσταση είναι η εξής: στη Λάρισα το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Η κ. Αγαπηδάκη διευκρίνισε ότι όταν λέμε ανθρώπινη χρήση εννοούμε ότι το πίνουμε, μαγειρεύουμε κάνουμε μπάνιο, πλένουμε λαχανικά.
Όταν λέμε ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, εννοούμε δεν είναι πόσιμο και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πουθενά. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να το βράσουμε για 3 λεπτά στους 100 βαθμούς».

Στα χωριά του νομού Λαρίσης που έχουν πλημμυρίσει, οι κάτοικοι περιμένουν να πέσει η στάθμη του νερού για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ υπάρχουν ακόμη περιοχές που είναι αποκλεισμένες.

Οι πρωτοβουλίες για την προσφορά βοήθειας στους πληγέντες σε όσα είδη έχουν ανάγκη συνεχίζεται τόσο από τους επίσημους φορείς, δηλαδή τον δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από πάρα πολλές συλλογικότητες που αναλαμβάνουν δράσεις. Εκατοντάδες άνθρωποι συλλέγουν πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ οργανώνονται ακόμη και επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια με αντλίες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…