Άρθρο Localit 06 Δεκεμβρίου, 2022

Συνάντηση του δημάρχου Φλώρινας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, στο πλαίσιο σύσκεψης φορέων με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην περιοχή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Γιαννάκης έθεσε βασικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Φλώρινας, όπως η απολιγνιτοποίηση, η έλλειψη προσωπικού, η σημαντική αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Δήμων λόγω της ακρίβειας, η θέρμανση και η ανεργία. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ζητήματα όπως η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, η προσέλκυση επενδυτών, ο κάθετος άξονας και η σιδηροδρομική σύνδεση με τα όμορα κράτη, η ανάγκη στήριξης των ενεργειακών κοινοτήτων αφού ο δήμος Φλώρινας έχει σχεδιάσει να επενδύσει σε φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά στα φράγματα και τους ταμιευτήρες ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος στους συνδημότες μας, η κατασκευή των δρόμων Φλώρινα-Υδρούσα-Νυμφαίο και Φλώρινα-Βίγλα-Πρέσπα, η αξιοποίηση των νεοκλασικών κτιρίων στην πόλη της Φλώρινας, στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής του μεταλιγνιτικού μοντέλου ανάπτυξης του Δήμου μας και της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Κώστας Σιάκος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…