10 Νοεμβρίου, 2022

Η ΚΕΔΕ προτίθεται να συνδράμει στην εξάπλωση της ποδηλατικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας Παναγιώτη Πιτσιλό και τον γραμματέα Αντώνιο Σηφάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ζήτησαν την συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την περαιτέρω διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας στην Ελλάδα, με μια σειρά δράσεων τις οποίες και περιέγραψαν.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η περαιτέρω διάδοση φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσων μεταφοράς, είναι ένα ζητούμενο που πρέπει να υλοποιηθεί προς όφελος όλων. Άλλωστε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επιλέγει την χρήση ποδηλάτου όπου είναι εφικτή, μεταφέροντας το αναγκαίο μήνυμα για την βιωσιμότητα του πλανήτη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεσμεύτηκε, πως οι προτάσεις της Ομοσπονδίας θα εξεταστούν σε θεσμικό επίπεδο όταν αυτές κατατεθούν επίσημα στο ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των Δήμων της Ελλάδας, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ διεκδικεί ισότιμο ρόλο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Με καθαρό και διεκδικητικό λόγο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έθεσε στη σύσκεψη που…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ και Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώνουν δυνάμεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ – Λ. Κυρίζογλου: Διαφωνούμε κάθετα με την πρόταση Στουρνάρα για τον ΕΝΦΙΑ

Η θέση μας είναι να αποδοθούν τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους επιπλέον της τακτικής…