Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2021

Συνάντηση δικτύωσης για θέματα υγείας ανάμεσα σε Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμο Λαρισαίων και Δήμο Φαρκαδόνας

Η δημιουργία υγειονομικού χάρτη και προφίλ Υγείας των Δήμων Λαρισαίων και Φαρκαδόνας βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που  πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατόπιν σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Β. Πινακάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σ. Βούλγαρης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής Ε. Ζιώγα, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δ.Παπαστεργίου ψυχολόγος, Ε. Μπουκόρου Κοινωνιολόγος- Συντονίστρια του Παραρτήματος ΡΟΜΑ, η Ε. Κακαίτσα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας και ο Κ. Ασίκης προϊστάμενος τμήματος Προγραμματισμού του  Δήμου Φαρκαδόνας.

Μετά την ανακοίνωση ίδρυσης ΚΕΠ Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων( ΕΔΔΥΠΠΥ) από το Δήμο Λαρισαίων συζητήθηκε η ανάγκη να κατοχυρωθεί διαδημοτική συνεργασία με την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός είναι να διαμορφωθεί ένας χάρτης υγείας τα αποτελέσματα του οποίου θα δώσουν τη δυνατότητα τόσο στην Περιφέρεια όσο και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας των συμμετεχόντων δήμων να χαράξουν πολιτικές πρόληψης για τα νοσήματα που θα αναδειχθούν ανά περιοχή.

Η σύσκεψη ανέδειξε την ανάγκη καταγραφής νοσημάτων που υπερτερούν αριθμητικά ώστε να μπορέσουν να οργανωθούν δράσεις ενημέρωσης του υγιούς πληθυσμού αλλά και πιο σωστές παρεμβάσεις για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, Η συνάντηση αποτελεί την πρώτη επαφή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή φορέων υγείας δημόσιων και ιδιωτικών ώστε να μπορεί να γίνει όσο πιο αντικειμενική καταγραφή των δεδομένων που θα συναχθούν. Αξίζει τέλος, να αναφερθεί ότι οι δύο δήμοι είναι μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ διαμόρφωση και υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής και πρόληψης καθώς και η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ 2014-2020.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Διπλή Ανάπλαση”: Συστάθηκε 9μελής ομάδα εργασίας για τον συντονισμό υλοποίησης του έργου

Σε μια σημαντική κίνηση για τον συντονισμό του πολύπλευρου και δύσκολου έργου της «Διπλής Ανάπλασης»…