Άρθρο Localit 13 Ιανουαρίου, 2021

Ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας διαψεύδει δημοσιεύματα «για μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού σε μινκ»

Ως «απολύτως ανακριβή» χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μεταλλαγμένα στελέχη του ιού από μινκ σε κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας», ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Δημήτρης Θάνος, τον διαβεβαίωσε ότι «οι αναφορές ορισμένων ΜΜΕ είναι απολύτως ανακριβείς και δεν εκφράζουν την επιστημονική αλήθεια, ούτε φυσικά και τον ίδιο που φέρεται ότι τις δηλώνει» και ότι «έχει ζητήσει την απόσυρση των φερόμενων ως δηλώσεών του».

Πρόσθεσε ακόμη ότι τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ που παρακολουθούν στενά τις φάρμες των παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνουν ότι «δεν υφίσταται θέμα με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού στα μινκ και στους κατοίκους της περιοχής».

Ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες, τους εκτροφείς και τις φάρμες των γουνοφόρων ζώων», εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς αυξήσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ και ρεαλιστικές λύσεις για τον ΝΟΚ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεψε τη μεταφορά των Πολεοδομιών στους δήμους ανήγγειλε ο υπουργός…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…