Άρθρο Localit 12 Αυγούστου, 2020

Πρωτοβουλία Δ. Παπαστεργίου για ανάδειξη καλών πρακτικών Δήμων, στην Ελληνική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Για την  πρόθεση της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, να συγκεντρώσει καλές πρακτικές των Δήμων της χώρας,  προκειμένου αυτές να κοινοποιηθούν στις μεγάλες εκδηλώσεις, που θα γίνουν, στο πλαίσιο  της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενημερώνει  με επιστολή του, τους δημάρχους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.  

Όπως τονίζει  «πολλές είναι οι πρωτοβουλίες των δήμων μας και έντονη η αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει στις μεταξύ τους σχέσεις, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιδημίας του κορονοϊού, όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, λόγω τόσο της οικονομικής κρίσης που   βασικά έπληξε την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης».

Σημειώνει δε εμφατικά ότι, ιδίως οι μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι έχουν αναδειχθεί σε πρωτεργάτες τέτοιων καλών πρακτικών που πλέον με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης μπορούν να διαδοθούν προς όφελος τόσο της διπλωματικής εικόνας της χώρας μας, όσο και των υπολοίπων δήμων των 46 κρατών μελών που μπορούν να επωφεληθούν από τα παραδείγματα.

Ενημερώνοντάς τους στην επιστολή του για τους θεματικούς  τομείς προτεραιοτήτων  της Ελληνικής Προεδρίας, καλεί τους δημάρχους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΚΕΔΕ και να αποστείλουν τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στους Δήμους τους.

Η επιστολή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…