Άρθρο Localit 18 Φεβρουαρίου, 2020

Ν. Μηταράκης: Το υπουργείο προχωρά κανονικά τις διαδικασίες για την κατασκευή των κλειστών κέντρων

Το υπουργείο προχωράει κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης».

Όπως είπε, η συναινετική συζήτηση που έγινε χτες στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Ο υπουργός Μετανάστευσης επανέλαβε ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…