Άρθρο Localit 01 Οκτωβρίου, 2018

Ιταλία: Στο 9,7%  μειώθηκε για πρώτη φορά η ανεργία  από το 2012

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο μειώθηκε στο 9,7%.  Όπως σημειώνει το  Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat,   είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2012 που περιορίζεται κάτω από το 10%.

Σε ετήσια βάση, η μείωση είναι της τάξης του 1,6%, ενώ σε μηνιαία βάση περιορίζεται στο 0,4%. Συνολικά, το ποσοστό των απασχολούμενων πολιτών αγγίζει το 59%, που είναι και το υψηλότερο στατιστικό στοιχείο από το 1977. Ο ιταλικός Τύπος, παράλληλα, σημειώνει ότι συνεχίζουν να αυξάνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Μέσα σε έναν χρόνο, αυξήθηκαν κατά 12,7%.

Σε ότι αφορά, τέλος, την ανεργία των νέων 15 με 24 ετών, τον περασμένο Αύγουστο παρέμεινε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα -31%- με μηνιαία αύξηση 0,2%.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…