Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2018

Σε ένα χρόνο αναμένεται η ολοκλήρωση επέκταση του προαστιακού από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα

«Σε περίπου ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αναβάθμισης των γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας και η επέκταση του στην Κάτω Αχαΐα».
Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «το έργο που αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, και των αποβαθρών στη μετρική γραμμή του προαστιακού από το ύψος του σταθμού Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό περίπου 50% και αναμένεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος Μαΐου».

Όπως εξήγησε ο Απόστολος Κατσιφάρας «η εκτέλεση του έργου καθυστέρησε εξαιτίας εργασιών που δεν εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μελέτη».

Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε ότι «η συνολική λειτουργία του έργου και η απόδοσή του προς χρήση στους πολίτες θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της προμήθειας και της εγκατάστασης νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων και αποκατάσταση λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων, από το ύψους του σταθμού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα».

Στο μεταξύ, το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την υλοποίηση έργων για την αναβάθμιση και βελτίωση οδικών αξόνων που οδηγούν σε αναπτυξιακούς πόλους της Αχαΐας, δηλαδή από τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Πατρών προς τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, καθώς και από την εθνική οδό Πατρών – Πύργου προς το αεροδρόμιο του Αράξου.

Τα προαναφερόμενα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 29 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος στη Λαμία με επίκεντρο τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 23 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Διεθνείς Δεσμοί Φιλίας»: Νέος θεσμός από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού εγκαινίασε έναν νέο θεσμό πολιτιστικής συνεργασίας και εξωστρέφειας, με τίτλο «Διεθνείς Δεσμοί…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δεν μας ικανοποιούν οι πόροι που προβλέπονται για τους Δήμους στον προϋπολογισμό του 2027

Η ΚΕΔΕ διεκδικεί- Ελήφθη ομόφωνη απόφαση αρχικά να ενημερωθούν τα κόμματα και στη συνέχεια να…