Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2018

Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων για τη μη παράδοση προς επανέλεγχο των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο

Αθώος κρίθηκε σήμερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε τη μη παράδοση, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για επανέλεγχο των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο, το 2014.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δήμαρχος, ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση», προσθέτοντας ότι «οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».

Βγαίνοντας ο δήμαρχος από το δικαστικό μέγαρο, μίλησε στους συγκεντρωμένους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα “ζιζάνια” που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο από τους εργαζομένους του δήμου, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Κώστα Πελετίδη και αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία προς το δικαστικό μέγαρο.

Ο δήμαρχος συνοδευόταν στο δικαστήριο από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…