Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2017

156 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών

Σε τρία ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών φιλοξενούνται εδώ και λίγες ώρες 156 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με τέσσερα λεωφορεία, προερχόμενοι από την Χίο.

Οι πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.

Πρόκειται για 71 ανθρώπους από τη Συρία, 26 από το Ιράκ, 12 από το Αφγανιστάν, 20 από την Παλαιστίνη, 3 από το Ιράν, 9 από το Κουβέιτ, 2 από τη Σομαλία, 1 από το Σουδάν και 1 από την Γουινέα.

Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας τα λεωφορεία έφθασαν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Σε δύο ξενοδοχεία στην Κρανιά φιλοξενούνται 91 πρόσφυγες, 34 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα και 31 άτομα σε ξενοδοχείο στους Φιλιππαίους. Προς στιγμή δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στους Φιλιππαίους σταμάτησε επτά χλμ. πριν από το ξενοδοχείο, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν στο δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά. Μετά από συνεννοήσεις επιβιβάστηκαν εκ νέου στα λεωφορεία και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο τους.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξης των προσφύγων στο σημείο υπήρξαν κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Σημανδράκο προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια της φιλοξενίας.

Πηγή:ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…