Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2017

Σε διασυνοριακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των ΚΟΙΝΣΕΠ εντάχθηκε ο δήμος Αρταίων

Στo Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG IPA II CROSS – BORDER Ελλάδα -Αλβανία 2014-2020, εντάχθηκε το έργο IDEA– Investment Development and Empowerment Action-, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αρταίων.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας, μέσω της συγκέντρωσης επιχειρηματικών ιδεών και στη συνέχεια, ωρίμανσης των καλύτερων από αυτές και την εύρεση των απαραίτητων πηγών χρηματοδότησης μέσω επενδυτικών πακέτων. Στα πλαίσια του έργου, στόχος είναι η ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ)  και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που αναμένονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 σχετικά με τη στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις δράσεις που θα αναλάβει ο Δήμος Αρταίων υπολογίζεται σε 109.750 € και η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια.

Το εταιρικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αρταίων αποτελείται από τους εξής φορείς: Auleda – Local Economic Development Agency, Δήμος Χιμάρας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Κοινωνία Τριών Τρίτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 678.250€.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…