Άρθρο Localit 11 Σεπτεμβρίου, 2017

Αντόνιο Ταγιάνι: Η E.E. πρέπει να εναρμονίσει τις συνθήκες υποδοχής προσφύγων

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τάχθηκε υπέρ της εναρμόνισης των συνθηκών υποδοχής προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον γερμανικό Τύπο.

Οι διαφορές στη μεταχείριση που επιφυλάσσουν διαφορετικές χώρες μέλη έχουν οδηγήσει σε ένα είδος «shopping» των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο κατά προτεραιότητα στις χώρες που προτείνουν ευνοϊκότερους όρους υποδοχής, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει», λέει. «Μία αναπροσαρμογή θα επέτρεπε την ανακούφιση των χωρών που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες».

Ο Αντόνιο Ταγιάνι συντονίζεται στο ζήτημα αυτό με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος δήλωσε ότι οι «μάλλον υψηλές» παροχές της γερμανικής κυβέρνησης συμβάλλουν στην προσέλκυση περισσότερων αιτούντων άσυλο στην πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ωστόσο ότι το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο στη Γερμανία σε σχέση με την Πορτογαλία και τη Ρουμανία, για παράδειγμα, και ότι ενδεχόμενη εναρμόνιση θα πρέπει να λαμβάνει υπ΄ όψιν αυτόν τον παράγοντα.

Από το 2015, η Γερμανία υποδέχθηκε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, στην πλειοψηφία τους Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς, γεγονός που προκάλεσε διεθνείς επαίνους , αλλά και επικρίσεις κατά της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ στο εσωτερικό της χώρας και κύμα ξενοφοβικών επιθέσεων.

Πηγή:ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…