Άρθρο Localit 21 Ιουλίου, 2017

Ο δήμαρχος Λαμπεντούζα κατηγορεί για ναζισμό τον Σ. Κουρτς

Ο νέος δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τοτό Ματρέλλο, απάντησε στον Αυστριακό υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ζήτησε χθες να διακοπεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα ιταλικά, όπως η την Λαμπεντούζα, προς την ενδοχώρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρτέλλο, τόνισε ότι «μια τέτοια δήλωση θα την περίμενα από έναν νέο με ξυρισμένο κεφάλι που έχει ως σημείο αναφοράς τον ναζισμό. Όχι, βέβαια, από τον εκπρόσωπο των θεσμών μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προφανώς, ο Κουρτς δεν γνωρίζει ούτε ποιες είναι οι διαστάσεις της Λαμπεντούζα και ξεχνά ότι στο νησί μας ζουν έξι χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι νοιώθουν Ευρωπαίοι.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, σχολίασε ότι οι δηλώσεις Κουρτς φαίνεται πως φέρουν περισσότερο προς δηλώσεις της αυστριακής προεκλογικής περιόδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς αυξήσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ και ρεαλιστικές λύσεις για τον ΝΟΚ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεψε τη μεταφορά των Πολεοδομιών στους δήμους ανήγγειλε ο υπουργός…

Εκτός Συνόρων 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γερμανία: Οριζόντια αύξηση 3% για περισσότερους από 2,5 εκ. δημοσίους υπαλλήλους, προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Αύξηση αποδοχών, μία επιπλέον ημέρα άδειας κα πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας είναι το αποτέλεσμα των…