Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2017

Λαμία: Σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων – απολύονται οι 47 συμβασιούχοι

Την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, παρά την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των 47 συμβασιούχων του δήμου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη  σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα και με έντονες αντιπαραθέσεις.

Η δημοτική αρχή, από πολύ νωρίς είχε ανακοινώσει την πρόθεση της για ιδιωτικοποίηση του σχετικού τομέα και ζητούσε να προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανάδειξη αναδόχου

Η απόφαση ελήφθη τελικά κατά πλειοψηφία με 24 ΝΑΙ και 13 ΟΧΙ μετά τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Σημειωτέον ότι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης διαχώρισαν τη θέση τους από την πρόταση του δημάρχου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ν. Σταυρογιάννη αυτό θα γίνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, περιμένοντας τις μόνιμες προσλήψεις, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση μετά την πρόσφατη κινητοποίηση των συμβασιούχων. Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση, μονόδρομο.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ζητούσαν από το δήμαρχο Λαμιέων κ. Σταυρογιάννη, πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα των συμβασιούχων, δηλαδή αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις ή όχι, και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις για την προκήρυξη διαγωνισμού και την επιλογή αναδόχου.

Ο κ. Σταυρογιάννης το αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι τέσσερις σύμβουλοι του συνδυασμού του διαχώρισαν την θέση τους από τον δήμαρχο και καταψήφισαν την πρότασή του.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για μεταβίβαση των ευθυνών του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, λέγοντας ότι «αν ήθελε η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων, θα το είχε λύσει μέσα από καθαρές νομοθετικές ρυθμίσεις».

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, δόθηκε εντολή και όλος ο στόλος των οχημάτων του δήμου, μεταξύ των οποίων και τα απορριμματοφόρα, έφυγαν από το αμαξοστάσιο και στάθμευσαν σε άλλους χώρους από τον φόβο πιθανών καταλήψεων του αμαξοστασίου από τους συμβασιούχους.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…