Άρθρο Localit 05 Φεβρουαρίου, 2017

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017: «Συγκάτοικοι στο όνειρο»

Πρόσκληση προκειμένου να γίνουν «συγκάτοικοι στο όνειρο», κάτω από τους καρναβαλικούς ρυθμούς, απευθύνουν οι διοργανωτές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού το 2017.

Υπόσχονται να γίνουν η πιο δυνατή καρναβαλική παρέα της χώρας, μια τεράστια, χωρίς σύνορα αγκαλιά, που μέσα της κλείνει θα συμμετέχοντες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Όπως κάνουν γνωστό  οι διοργανωτές, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017 εγκαινιάζει νέες δράσεις και δρώμενα, σε μια ουσιαστική προσπάθεια να προσφέρει περισσότερο πολιτισμό, διασκέδαση και χαρά και να προσελκύσει ακόμα και εκείνους που δεν… ενθουσιάζονται με τις Απόκριες!

Η “πολυκατοικία”, αποτελεί βασικό στοιχείο του φετινού concept και υποδηλώνει ένα βαρύ και στατικό, τσιμεντένιο οικοδομικό όγκο, που στη συλλογική συνείδηση έχει αποτυπωθεί ως κάτι άχαρο και άσχημο.

Η πολυκατοικία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού καλείται να ανατρέψει αυτά τα στερεότυπα, γι΄ αυτό σχεδιάστηκε με βάση τρεις άξονες. 1. Να είναι ευέλικτη, εύκαμπτη, ελαφριά, να μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, ακόμα και πάνω στα σύννεφα, να τροφοδοτείται με τα όνειρα και τα οράματα των καρναβαλιστών. 2. Να αποτυπώνει διακριτά (αλλά και διακριτικά) στοιχεία της πόλης και αναφορές στην ιστορία και την παράδοσή της, που συνδέεται στενά με την ιστορία και την παράδοση του Καρναβαλιού μας. 3. Να είναι μία πολυκατοικία προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, είναι φιλόξενη και ανοιχτή να δεχτεί και να ενσωματώσει ανθρώπους και ιδέες. Αυτή την πολυκατοικία τη δημιουργούμε και τη διαμορφώνουμε όλοι ζώντας ως «συγκάτοικοι στο όνειρο»!

Δείτε εδώ το πρόγραμμα και όλες τις δράσεις για το επόμενο διάστημα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…