Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2016

Tουλάχιστον 7 πρόσφυγες πνίγηκαν και εκατό ακόμη αγνοούνται σε νέο ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης

Μεσόγειος διάσωση μεταναστών
Μεσόγειος διάσωση μεταναστών

Επτά πρόσφυγες πνίγηκαν και περίπου εκατό αγνοούνται έπειτα από ένα νέο ναυάγιο πλοιαρίου στα ανοικτά της Λιβύης στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), οι οποίοι περισυνέλεξαν 27 επιζώντες.

«Οι 27 άνδρες που βρίσκονται τώρα στο πλοίο Άργος επέβαιναν σε ένα φουσκωτό που μετέφερε 130 ανθρώπους. Είναι οι μόνοι επιζώντες. Η τραγωδία αυτή είναι αβάσταχτη», ανέφεραν οι MSF στο Τwitter, διευκρινίζοντας ότι έχουν περισυλλέξει και επτά σορούς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τη νέα αυτή τραγωδία, η οποία σημειώθηκε μετά από άλλα δύο ναυάγια επίσης στα ανοικτά της Λιβύης τη Δευτέρα και την Τρίτη στα οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και 230 αγνοούνται.

Από το Σάββατο περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι έχουν διασωθεί από πλοιάρια στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με έναν απολογισμό των ιταλικών ακτοφυλακών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις.

Ο αριθμός αυτός είναι ίσος με το σύνολο των ανθρώπων που καταγράφηκαν ολόκληρο τον Νοέμβριο του 2015 και αποτελεί, μετά τον Οκτώβριο, νέο ρεκόρ.

Οι αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες.

«Για μια ακόμη φορά, οι συνθήκες στη θάλασσα είναι πολύ κακές», επεσήμανε την Τρίτη στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση Rainbow for Africa, που προσφέρει ιατρική βοήθεια στους πρόσφυγες πάνω στο πλοίο Iuventa.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…