Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2016

 Save the Children: Η κατάσταση για τα παιδιά στη “ζούγκλα” του Καλαί είναι “φοβερή”

Η κατάσταση για τα παιδιά πρόσφυγες στη «ζούγκλα» του Καλαί είναι «φοβερή», εκτίμησε χθες Τρίτη το βράδυ από τη Νέα Υόρκη η πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children, η οποία ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να φροντίσουν για την ασφάλειά τους.

«Είναι φοβερό για τα παιδιά που βλέπουν να φτάνουν εκσκαφείς στο μέρος που ζούσαν επί εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες κάποια», δήλωσε η Κάρολιν Μάιλς πρόεδρος και γενική διευθύντρια της ΜΚΟ στη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά.

Εκτιμώντας ότι περισσότερα από χίλια τα παιδιά βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση στη «ζούγκλα» του Καλαί, την εκκένωση της οποίας έχει ξεκινήσει η γαλλική κυβέρνηση, η Save the Children έχει ήδη ζητήσει από τις γαλλικές αρχές να αναστείλουν τις εργασίες.

Η Μάιλς, τονίζοντας ότι η Βρετανία και η Γαλλία προσδίδουν αυξημένη προσοχή στην τύχη των ασυνόδευτων ανηλίκων, ζήτησε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους κυρίως για τα παιδιά που δεν θα γίνουν δεκτά στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…