Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2016

Πρόταση Μάρτιν Σουλτς  για συμφωνία ΕΕ – Αιγύπτου για τους πρόσφυγες

martin schulzΚατά τα πρότυπα μοντέλου συμφωνίας Τουρκίας Ε.Ε., ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θεωρεί ότι πρέπει να συναφθεί μια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης και με την Αίγυπτο.

Η ανάγκη αυτή προκύπτει καθώς ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική έρχονται στην Ευρώπη, μέσω Αιγύπτου.

«Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε» δήλωσε ο Μάριν Σουλτς στην Suddeutsche Zeitung (SZ).

«Η προστασία των προσφύγων και η καταπολέμηση των λαθροδιακινητών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας. Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης- Τουρκίας αποδεικνύει ότι μια τέτοια συνεργασία είναι δυνατή χωρίς να παραιτούμεθα από τις αρχές μας» πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Τόσο στην ΕΕ όσο και στη γερμανική κυβέρνηση αυξάνεται ο φόβος ότι θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη μελλοντικά, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Αιγύπτου, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. Η χώρα αυτή εξελίχθηκε σε δεύτερο σημαντικό σημείο εκκίνησης των προσφύγων προς την Ευρώπη από τη Μεσόγειο. Ο ένας στους δέκα έρχεται πλέον από την Αίγυπτο, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, τα οποία έχει στη διάθεσή της η SZ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Τζουμέρκα: Τέσσερις δεξαμενές πυροπροστασίας σε περιοχές του Δήμου

Τέσσερις δεξαμενές πυροπροστασίας για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης και πυροσβεστικών οχημάτων τοποθετήθηκαν και είναι…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5o Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου στη Δημητσάνα – 6o Εργαστήριο Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας στα Λαγκάδια

Το 5ο Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου με ειδική θεματική: «Διαφυλάσσοντας…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Αλλάζει χρήση ο χώρος του Κέντρου Αστέγων

Στην αλλαγή χρήσης του χώρου του Κέντρου Αστέγων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου. Την πρόταση της…