Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2016

Ανησυχεί ο ντε Μεζιέρ ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν μέσω Λιβύης και Ιταλίας

διάσωση μεταναστώνΟι μετανάστες δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να φτάνουν στη Γερμανία και την Ευρώπη μέσω της οδού των Βαλκανίων, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί καθώς φθάνουν πλέον άνθρωποι μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας.

“Είναι σαφές ότι η Βαλκανική οδός ανήκει πλέον στο παρελθόν και δεν είναι ούτε θα πρέπει να γίνει ξανά ένα μέρος απ’ όπου άνθρωποι θα περνούν για να φθάνουν στη Γερμανία και την Αυστρία και το κέντρο της Ευρώπης”, δήλωσε ο ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου στο Πότσδαμ.

“Τώρα το ζήτημα είναι οι εναλλακτικές οδοί –στην Βαλκανική οδό, ενώ ανησυχούμε επίσης ότι θα έχουμε αυξανόμενους αριθμούς προσφύγων και πάλι, καθώς έρχονται μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας”, πρόσθεσε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…