Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2016

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά με αφορμή τη επίσκεψη των γ.γ. των αρμόδιων υπουργείων

Πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν στην ουρά για να παραλάβουν είδη πρώτης ανάγκης από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. Στους 52.207 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Από αυτούς οι 5.775 βρίσκονται στα νησιά, με τις νέες αφίξεις να ανέρχονται σε 600. Στην Αττική φιλοξενούνται 13.701, εκ των οποίων οι 4.840 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί οι γενικοί γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πραγματοποίησαν  καθιστική διαμαρτυρία στην πύλη Ε-3, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους και ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

«Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα» τόνιζαν οι περισσότεροι, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε η σύλληψη ενός ατόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα, ένας μετανάστης επιχείρησε να πετάξει ένα βρέφος, απειλώντας ότι θα χτυπήσει με το μωρό τους λιμενικούς.

Εν τω μεταξύ την περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών αναμένουν αργά σήμερα το βράδυ οι υπηρεσίες και ο δήμος Βόλου. Οι πρόσφυγες θα μείνουν στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας της εταιρείας «Μόζας ΑΕ», στο ύψος της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…